Wat zijn de beste soorten koffiezetapparaten van Nespresso?

0
209

Koffie op basis van pods werd voor het eerst bedacht in het midden van de jaren ’70 door de Zwitserse ingenieur Éric Favre, destijds in dienst van Nestlé. Hij sleutelde aan prototypes en probeerde het proces te perfectioneren, maar het zou nog 10 jaar duren tot Nespresso’s eerste lancering in 1986. Nu staat de naam Nespresso synoniem voor koffiecapsules en maakt het merk machines die espresso, koffie of beide kunnen zetten. Net als bij een weekendtas kun je kiezen voor meerdere soorten koffiezetapparaten van Nespresso. Hieronder vind je hier de beste voorbeelden van.

Nespresso Vuerto 

Toen Nespresso in 2014 zijn VertuoLine-machines lanceerde, begon het allemaal met dit apparaat. De Vertuo markeerde de uitbreiding van het merk van alleen espresso en op espresso gebaseerde dranken naar koffie in druppelvorm in grotere porties. Het kan vier drankjes maken: een enkele of dubbele espresso en een kop van 5 ounce of 8 ounce infuuskoffie. Hoewel dat voor sommige mensen misschien genoeg opties zijn, kan de Vertuo ook worden gekocht in een bundeldeal met een Aeroccino-melkopschuimer, die de deur opent voor lattes en cappuccino’s. De Vertuo is een van de meer betaalbare Nespresso-machines, zelfs met de toevoeging van de opschuimer.

Nespresso Creatista Plus

De Creatista Plus is een topmodel onder de Nespresso-makers. Naast het maken van een uitstekend brouwsel, kregen we veel lof voor de geïntegreerde melkopschuimer nadat we er een verscheidenheid aan drankjes mee hadden gemaakt. Er zijn 11 instellingen om de melktemperatuur aan te passen en acht opties voor de melktextuur. Het microschuim is rijk en luchtig, heerlijk om je latte art te perfectioneren; experts vonden het schuim ook dikker dan dat van een vergelijkbare Nespresso-machine, de Creatista Pro. Samen met de geavanceerde technologie komt een high-end uiterlijk, wat je natuurlijk ook wilt als je een toilettas dames aanschaft.

Nespresso Gran Lattissima

De Gran Lattissima tilt Nespresso’s kenmerkende one-touch brouwen naar een hoger niveau door een indrukwekkende negen drankopties aan te bieden. Gebruikers kunnen een espresso in drie verschillende maten of verschillende dranken op basis van melk kiezen, zoals lattes, cappuccino’s, latte macchiato’s en flat whites. Na de machine uit de eerste hand te hebben getest, prezen experts de veelzijdigheid en voegden ze eraan toe dat het gemakkelijk is om te zien welk drankje je kiest vanwege de gelabelde knoppen en het LED-display. Een ander voordeel van de Gran Lattissima is hoe snel het brouwt. Je moet snel zijn als je tijdens het koffiezetten je dames tas in wilt pakken!

Nespresso Essenza Mini

Compact en betaalbaar, de Essenza Mini is het ideale Nespresso-apparaat voor koffieliefhebbers die ruimte in de keuken of geld in hun portemonnee willen besparen. Het heeft niet zoveel toeters en bellen als andere Nespresso-modellen, maar dat is te verwachten gezien de lage prijs. Er zijn slechts twee drankopties om uit te kiezen – espresso- en lungo-formaten – en er is geen opschuimstaafje bevestigd. Dat gezegd hebbende, vonden experts de espresso sterk en de aankoop meer dan waard, ook al produceert de Essenza Mini niet zo complexe en genuanceerde smaken als duurdere machines.