De 4 populairste Nespresso smaken

0
101

Het aantal Nespresso-koffiecups met verschillende smaken en kleuren blijft maar toenemen en er zijn ondertussen al zeker 28 opties om uit te kiezen. Iedereen heeft dus de keuze uit verschillende smaken die ze lekker thuis kunnen proeven. De keuzemogelijkheden zijn dan ook een van de redenen waarom mensen kiezen voor Nespresso. Hoewel de beste volautomatische koffiemachine ook veel te bieden heeft, kun je bij Nespresso eenvoudig wisselen tussen smaken.   Het gebruiksgemak en de variatie is gewoon erg fijn en ook de prijs per kilo koffie is wat goedkoper.

Linizio Lungo

De Linizio Lungo is geschikt voor iedereen onder ons die hun ochtend graag rustig begint. Op de Nespresso schaal heeft deze koffie een intensiteit van 4 en het komt met een milde en gebalanceerde smaak. De subtiele hints van suikerriet en een vleugje graan creëren een heerlijke kop koffie die perfect is voor een ontspannen start van de dag. De Linizio Lungo is te herkennen aan de oranje capsules en wordt gemaakt van rode en gele Bourbon bonen uit Zuid-Brazilië. Dit maakt deze koffie ook meteen tot een van de zoetere Nespresso-varianten.

Vivalto Lungo

Houd je graag van een meer complexe koffie? Kies dan voor de Vivalto Lungo. Met een intensiteit van 4 biedt deze koffie een heerlijke smaak met noten van granen, hout en zelfs een vleugje bloemen. De Vivalto Lungo heeft weer een  lichtblauwe capsule en het is een blend van Zuid-Amerikaanse en Oost-Afrikaanse Arabica’s. De combinatie hiervan maakt het een gebalanceerde, milde en avontuurlijke koffie.

Fortissio Lungo

Drink jij liever een sterke kop koffie, dan moet je voor de Fortissio Lungo gaan. Deze heeft namelijk een intensiteit van 8. Deze koffie biedt een rijke smaak die een beetje bitter is, maar ook zoete tonen heeft. Dit maakt het een stevige kop koffie met een zijdezachte textuur. De Fortissio Lungo is een combinatie van Indiase Arabica-koffiebonen met Arabica-bonen uit Latijns-Amerika. Hierdoor ontstaat een intense smaak met geroosterde graantinten en maakt het dus ideaal voor liefhebbers van krachtige koffie. Je herkent deze capsules aan hun diepblauwe kleur.

Arpeggio

Een andere krachtige, intense espresso is de Arpeggio. Met intensiteit van 9 op de schaal van Nespresso, biedt deze koffie een robuuste en geconcentreerde smaak met hints van cacao en een vleugje hout. Met de beste espressomachine maak jij binnen een mum van tijd de lekkerste Arpeggio. De paarse capsules van Arpeggio bestaan uit een combinatie van Zuid-Amerikaanse Arabica’s en worden langer gebrand. Dit resulteert dan ook in een smaakprofiel dat zowel bitter als vol van smaak is. Er zijn dus verschillende soorten Nespresso met verschillende sterktes en smaken. Welke ga jij uitproberen?